Ψαρή Φοράδα: Η συγκλονιστική στιγμή που εξαντλημένος μετανάστης διασώζεται 800 μέτρα μακριά από την παραλία (Βίντεο)

Φωτο: Ράδιο Λασίθι

Μια μεγάλη περιπέτεια που ξεκίνησε από τις ακτές της Αιγύπτου και κατέληξε στη νότια Κρήτη και την παραλία της Ψαρής Φοράδας έζησαν χθες 62 μετανάστες οι οποίοι ξεκίνησαν το πολύ αβέβαιο ταξίδι τους με μια βάρκα σε πολύ κακή κατάσταση και 3 μπιτόνια βενζίνη.

Δείτε επίσης: Σκάφος με μετανάστες στην Ψαρή Φοράδα (Φωτο)

Διανύοντας μια απόσταση άνω των 240 μιλίων (σχεδόν 400 χιλιόμετρα) οι 61 άντρες και 1 γυναίκα (με 5 παιδιά ανάμεσά τους) έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στις ακτές της Κρήτης. Η θαλασσοταραχή και η κακή κατάσταση της βάρκας έκανε ορισμένους να βουτήξουν στη θάλασσα πλησιάζοντας κοντά στην ακτή, ενώ ένας απ’ αυτούς αποφάσισε να πέσει στο νερό πολύ νωρίτερα.

Λεπτομέρειες για όσα εξελίχθηκαν έδωσε στο Ράδιο Λασίθι ο Δήμαρχος της Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης ο οποίος ανέφερε πως οι μετανάστες έγιναν αρχικά αντιληπτοί από λουόμενους στην παραλία οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα με σκοπό να βοηθήσουν τους μετανάστες βγάζοντάς τους με ασφάλεια έως την ακτή μέχρι να φτάσουν στο σημείο δυνάμεις του Λιμενικού.

Μαζί με τους κατοίκους την βοήθειά του προσέφερε και ο επιχειρηματίας θαλάσσιων δραστηριοτήτων της περιοχής κ. Λαμπράκoς, δύο σκάφη του οποίου βοήθησαν τη διάσωση και εντόπισαν τον ένα μετανάστη ο οποίος βρισκόταν εξαντλημένος σε απόσταση 800 μέτρων από την ακτή, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τον ο κ. Μπαριτάκη οι μετανάστες δήλωσαν υπήκοοι πολλών και διαφορετικών χωρών της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής και μάλιστα ο καθένας τους είχε πληρώσει το ποσό των 10.000 ευρώ για αυτό το ταξίδι που κόντεψε να τους στοιχίσει τη ζωή.

Ράδιο Λασίθι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί